Gönderen: furkan | Mayıs 7, 2007

World War II Combat: Road to Berlin ( 2006 )

Oyun Hakkında

Iwo Jima Muharebesi… Amerika’nın saçma sapan idealleri nedeniyle yaşanan, oldukça kanlı ve bir o kadar da acımazsıca savaşlardan sadece biri. Biraz sonra incelemesini okuyacağınız oyun ise İkinci Dünya Savaşı sırasında gerçekleşen bu muharebeyi konu alan World War II Combat Iwo Jima. Bakalım Direct Action nasıl bir iş çıkarmış? Kavurucu sıcaklar nedeniyle şekilden şekle girdiğimiz şu günlerde derdimize derman olacak türden bir oyun mu olmuş Iwo Jima, yoksa bir hayal kırıklığı mı?

Elastik askerler

Elimize aldığımız Sniper, arkamızda ise üç asker ile başladığımız oyun, Iwo Jima adasının; birkaç ağaç, birkaç taş ve üç-dört adet düşman sığınağından oluşan söz de ormanlarında başlıyor. Arkamıza aldığımız üç asker dediğime bakmayın sakın, on dakika içinde Allahın rahmetine kavuşmuş oluyorlar (buradan saygı ile anıyorum onları tekrar!). Tabii bu da onların üstün yapay zekasını gösteren bir etmen olarak çıkıyor karşımıza.

Yapay zeka demişken düşman yapay zekasından da bahsetmek istiyorum sizlere; oyun boyunca ikişerli-üçerli gruplar halinde üstümüze akın ediyorlar kendileri ve oldukça dengesizler! Kimi zaman bir kurşunla yere seriliyorlarken kimi zaman da ölmek bilmiyorlar. Eğer yapım izin verirde (Mouse duyarlılığı pek bir sorunlu) bacaklarından vurabilirseniz, aldıkları hasar nedeniyle topallamaya başladıklarını göreceksiniz. Fakat daha fazla umutlanmayın; çünkü başka bir numaraları yok.

Yapımda kullanılan ve fizik kurallarının dışına çıkan bez bebek sistem ile sık sık saçmalayan grafikler birleşince; bir patlama esnasında havaya uçan, elleri ayakları beş-altı metre uzayan karakterler görmemiz mümkün oluyor. Sizi ilk başta oldukça sinir eden bu olay bir müddet sonra kahkahalar atmanıza ve oyuna çok değişik bir açıdan bakmanıza neden oluyor. Kim bilir, Direct Action’ın amacıda buydu belki ?!

Çıldırtan checkpoint sistemi

Verilen görevler doğrultusunda ilerliyoruz oyunda ve bölüm başına ortalama dört görev düşüyor ancak bu görevleri şak diye yerine getirmemiz pek mümkün değil. Neden diye soracaksınız eminim. Hemen şöyle, uzunca açıklayayım; WW II Combat Iwo Jima ilk olarak Xbox platformuna çıkmış, ardından yapımcıların çeşitli amaçları doğrultusunda bilgisayarlara aktarılmış bir First Person Shooter oyunu. Tabii konsollardan bilgisayarlara aktarım işinin adam akıllı yapıldığı pek az oyun var etrafımızda ve ne yazık ki Iwo Jima da bu aktarım olayında çuvallamış.

WW II Combat Iwo Jima’ya başladıktan kısa bir süre sonra konsollara has olan Checkpoint sisteminin olduğu gibi oyuna aktarıldığını görüyoruz. PC oyuncularının pek hoş karşılamadığı bir durum bu. Bazılarınızın nerede en dar anımızda ana menüye dönüp “Save” butonuna tıkladığımız günler, nerede bir birinden illet görevleri ölmeden tamamladığımız taktirde aldığımız Checkpoint’ler dediğini duyar gibiyim.Tabii bu can sıkan Checkpoint olayına karşı elimiz kolumuz bağlı değil, ana menüdeki Exit to Windows seçeneği tüm alçak gönüllülüğü ile bizleri bekliyor ?

Iwo Jima’ya Canımızı sıkan ve göz zevkimizi alt üst eden diğer bir nokta ise günümüz oyunlarından pek uzak olan ve Call of Duty 2 gibi oyunların yanından geçmeye cesaret edemeyen grafikler. Yapımda kullanılan oldukça özensiz hazırlanmış kaplama ve modellemeler ilk başta gözünüze pek batmıyor ancak bir on dakika geçtikten sonra (oyunun içler acısı halini görmenize yetecektir on dakika) gözleriniz grafiklere kayıyor ve…

Ben şurada ineyim

Toparlarsak WW II Combat Road To Berlin kesinlikle olmamış arkadaşlar. Hiç bir açıdan beklenileni veremeyen ve kendini oynatmayı bir türlü başaramayan bir konsol devşirmesi arıyorsanız tam sizlik; ancak aramıyorsanız alternatifler üzerinde yoğunlaşmanız gerekecek.

Size:613 Mb

DOWNLOAD:

http://rapidshare.com/files/29621945/worldwar2combat.part1.rar
http://rapidshare.com/files/29622326/worldwar2combat.part2.rar
http://rapidshare.com/files/29622777/worldwar2combat.part3.rar
http://rapidshare.com/files/29623437/worldwar2combat.part4.rar
part5

part6

part7


Yanıt

  1. ellerine saglık ……ben bu oyunu kurdum ve oynadım güzel bir savas oyunudur

  2. ya dostum bunun dil yamasini nerden bulurum biliomusun dili yunancada…


Yorum bırakın

Kategoriler